22. november 2021

Aktiivõpe teemal "Liiklusvahendid" 2

Sel nädalal on meil teemaks "Liiklusvahendid. Täna jätkasime samal teemal. Lapsed on alati rõõmsad, kui neile antakse tööülesandeid valida. Töölehel oli kaks toredat juttu kahest autopõrnikast. Igaüks valis kumba juttu ta soovib lugeda ning luges selle hoolega läbi:


Jutukese põhjal täitsime töölehel lünkharjutust:


Lugesime tähelepanelikult jutukese all olevaid lauseid ning kirjutasime hästi ilusa käekirjaga vihikusse need laused, mis sobisid valitud jutuga:


Nüüd tegime paaristööd. Kõigepealt jagas õpetaja lastele jutukese, mida tuli hoolega mitu korda läbi lugeda lugeda ning lausetes olulised keelereeglid värviliselt ära märkida.

Seejärel korjas õpetaja jutukese oma lauale ning jagas sama jutukese klassi laiali. leppisime kokku, millise jutu juurde iga rühm "jookseb", sest tegime "Jooksvat etteütlust". Algul jookseb üks paarilistest ja dikteerib jutu esimese poole laused ning sõber kirjutab. Pärast vahetatakse rollid. Kui jutuke kirjutatud, said lapsed oma esialgse jutu tagasi ja kontrollisid vead ära. Oluline ei olnud mitte see, kui palju vigu lastel esialgu oli, vaid see, kui hästi oma töö pärast ära parandati.

Kui see ülesanne oli valmis ning kontrollitud, lugesid lapsed õpikust toredat jutukest ning täitsid jutukese põhjal töövihikus harjutusi:


Matemaatika tundides lahendasime teemale sobivaid ülesandeid töövihikus:


Tegime õpetaja koostatud arvutamise ja värvimise töölehte "Lennukid":


Kunstitunnis õppisime lennuki voltimist. Kel lennuk valmis, disainis selle viltpliiatsitega ilusaks värviliseks.


Seejärel korraldasime oma lennukitega lendamisvõistluse.

Lendamisvõistluse võitjad:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar