16. november 2021

Aktiivõpe teemal "Liiklusvahendid" 1

Selle nädala aktiivõppe teemaks on "Liiklusvahendid". Hommikuringis õpetaja seekord teemat ei öelnud, kuid lapsed said vihje piltkaartidelt, kui me loosisime rühmatööks rühmi:

                                        
Nõnda moodustasime kolm rühma nimedega "Laev", "Lennuk" ja "Rong".
Nüüd läks lahti ajurünnak. Viie minuti jooksul kirjutasid lapsed paberile nii palju liiklusvahendite nimetusi kui oskasid ja seejärel kirjutasid oma sõnad ka tahvlile:
Nüüd vaatasime sõnade õigekirja üle ning võitjaks sai see võistkond, kus kõige rohkem õigeid sõnu =)

Järgmise tegevusena loosisime igale meeskonnale ühe vanaaegse foto ühest transpordivahendist ning pilti tähelepanelikult uurides kirjutasid lapsed foto kohta võimalikult palju küsimusi. Seejärel näitasime fotosid dokumendikaameraga kogu klassile ning meeskonnad lugesid oma küsimused ette. Oli küsimusi, millele sai foto põhjal vastata, aga oli ka neid, mille kohta sai öelda, et sellele küsimusele pole võimalik vastata =)



Harjutasime ilusa käekirjaga kirjutamist ning kirjutasime tahvlilt ärakirja:

Otsisime tekstist keelereeglitele vastavaid sõnu. Näidisena tegime tahvlile keelreegli kellega/millega? 
Nüüd otsis ja pusis igaüks omaette, pärast kontrollisime muidugi oma vastused koos ära ka:


Töölehel lahendasime ristsõna ja koostasime mõistekaarti:

Töölehe teiselt poolt leidsime funktsionaalse lugemise harjutuse. Venn´i diagrammist otsisime, milliste transpordivahendeid lapsed reisimiseks kasutasid.


Matemaatika tunnis tegime täna hindelist tööd. Kes sai töö valmis, nuputas töölehe kallal, kus vastusena saime purjeka pildi =)


Homme jätkame samal teemal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar