9. september 2019

Algas uus nädal

Esimene koolinädal jäi edukalt selja taha ja täna alustasime uue nädalaga. Hommikuringis panime veerema "jutukera" ja lapsed jutustasid oma toredatest tegemistest nädalavahetusel:
(klõpsa suurendamiseks pildile)



Eesti keele tunnis luges õpetaja ette lookese "Väike Annika joonistab". Lapsed kuulasid tähelepanelikult ning pärast kuulamist esitas õpetaja loo kohta küsimusi. Tahvlile seadsime jutu kohta üles ka pildid:

Aabitsa töövihikus tuletasime meelde, et häälikuid me kuuleme ja hääldame, tähti näeme ja kirjutame. Harjutasime sõnade häälimist. Eelmisel nädalal saime selgeks, et lühikese hääliku kirjutame ühe tähega, pika ja ülipika hääliku kahe tähega.
Nüüd oli aeg teha väike kehaline paus. Lugesime rütmiluuletust ämblikust ja tegime liigutusi kaasa. Samuti tuletasime meelde vahvad luuletused oravast ja jonnivast jänesest =)

Ja siis avasime abijoontega vihikud! Kuna abijoontega vihikusse kirjutasime päris esimest korda, siis oli segadust päris palju. Õpetaja kirjutas küll oma vihikusse ka, aga mõne lapse jaoks oli ridade vahel püsimine päris keeruline ülesanne. Aga siinkohal võib lohutuseks öelda, et eks harjutamine teeb meistriks =) Õpetaja soovitab kodus tähtede kirjutamist kindlasti harjutada.

Matemaatikatunnis võrdlesime täna pikkuse järgi nii lapsi kui esemeid. Õppisime mõisteid "pikem kui", "lühem kui", "suurem kui", "väiksem kui".Tunni algul olidki lapsed näitvahenditena kohe varnast võtta =)

Võrdlesime ka esemeid õpetaja laual:


Nüüd rääkisime ja näitasime oma asju kaaslastele:

Töövihikuharjutused tegime läbi seekord kõik koos ja igaks juhuks sai oma vastuseid ka tahvlilt kontrollida:

Nüüd jagas õpetaja töölehe, mille kallal tuli täitsa iseseisvalt pusida. Õpetaja tahtis välja selgitada, kes lastest saavad tööjuhendite lugemisega täitsa ise hakkama. Esimese ülesande lahendasid õigesti pooled lastest, aga teise, raskema ülesandega sai hakkama ainult MARTTI! Väga tubli!

Tööõpetuse tunnis rääkisime siilist, vaatasime siilist fotot ja ka õpetaja lauale oli üks mängusiil ära eksinud. Siili meisterdamisel harjutasime kääridega lõikamist, paberi rebimist ja puhtalt kleepimist. Varsti võib siile imetleda ka blogis =)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar