5. september 2023

Tore teisipäev

Taaskord alustasime päeva hommikuringis tervituslauluga, kuid täna tegime ka erinevaid koordinatsiooniharjutusi. Harjutasime ka tähelepanelikkust ning meeskonnatööd.


Klassis tuletasime meelde tunni reeglid ja abistavad piktogrammid ninmg vaatasime üle tänase tunniplaani:

Aabitsategelane Aadam andis lastele ülesande panna lauale eesti keele asjad. Tähelepanelikumad olid seda ka juba teinud =)

Uurisime aabitsast suvist pilti, kuulasime õpetaja lauseid ja otsisime, kellest on lauses juttu. Otsisime ka tahvlilt sobiva tegelase üles. Seejärel moodustasid lapsed ise toredaid lauseid pildi kohta.

Tegime kirja eelharjutusi koos luuletuste lugemisega. 
Esimese rea tegime koos luuletuse ridadega"Hipsti-hopsti, hipsti-hopsti, hüppan mööda puude oksi".

Teine rida valmis luuletusega "Hiilib kaval rebane, kiirustades üle tee".

Kolmas rida oli päris keeruline "Tihti juhtub nii, et  jonn, jonnijale kahjuks on".


Matemaatikatunnis vaatasime fotosid elukutsetest ja nuputasime, kuidas nendes ametites matemaatikat vaja läheb. Uurisime tööraamatust pilti ja lugesime teksti ning otsisime matemaatikat. 
Õppisime kirjutama number 1.

Harjutasime päevikusse koduse töö kirjutamist. Esimeses klassis jääb kodus tunnis pooleli jäänud töö lõpetada, sest lapsed on erineva jõudlusega. Tähtis on õpetada lapsele, et poolikud asjad tuleb alati ära lõpetada.  Kindlasti uusi õppeülesandeid kodus teha ei anta. Samuti tuleb kodus harjutada lugemist, sest pingevabas õhkkonnas harjutamine aitab lapsel lugemine kiiremini selgeks saada. Ka kirjatehnika töö lõpetamine õnnestub koduses rahulikus keskkonnas paremini. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar