6. september 2023

"Aabitsakuked"

Täna hommikul oli palju sagimist ja segadust, sest kehalise kasvatuse tund oli esimene. Õpetajal oli samal ajal aga 2. klassi inglise keel. Seetõttu oli lastel algul keeruline aru saada, kuhu peab minema, sest eilse rütmikatunni eel vahetasime riided rütmika korruse riietusruumides, aga kehalise jaoks tuli minna hoopiski teise riietusruumi. Õnneks abiõpetaja abiga leidsid kõik lapsed vajalikud ruumid üles.

Eesti keele tunnis saime teada, et vanasti oli aabitsate kaane peal kukepilt, sest kukk oli varajane ärkaja ja näitas, et on virk ja töökas lind. Uurisime vanade aabitsate pilte ja õpetaja näitas ka oma esimese klassi aabitsat. Nüüd võrdlesime omavahel õpetaja ja laste aabitsaid ja leidsime, et meie laste aabits on palju ilusam. Õpetaja luges oma aabitsast ette luuletuse "Septembrikuu" ja seejärel lugesime laste aabitsast luuletust "Aabitsakukk".


Kuna meie aabitsate peal ei ole aabitsakukke, siis värvisime täna kunstitunnis endile aabitsakuked. Õppisime hästi täpselt ja hoolikalt värvimist nii, et pliiatsijooned ei läheks üle ääre. See töö nõuab täpsust ja kannatlikku meelt, sest kiirustades ilusat tulemust ei tule.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar