4. september 2023

Teine koolipäev

Alustasime oma päeva hommikuringiga. Õppisime laulma tervituslaulu. Mängisime tutvumismänge, sest lapsed on neljast erinevast lasteaiast tulnud ja kõik ei tunne veel üksteist.


12. klass kinkis oma väikestele koolikaaslastele toredad nimelised ripatsid, mida võib pinali, koolikoti või telefoni külge riputada. Ripatseid jagades sai õpetaja veelkod harjutada õpilaste nimesid.

Seejärel rääkis õpetaja, millised on tunni reeglid ja leppisime kokku märgisüsteemi, et õppimine paremini sujuks.


Arutlesime ka, missugune on hea sõber ja kuidas olla hea sõber, sest sõbralikus klassis on tore õppida. Rääkisime sellest, et lapsed tulid kooli õppima ja õppimise käigus ei juhtu midagi, kui vahel ei oska õigesti vastata. Kõige tähtsam on see, et sa püüad ja mõtled kaasa. Klassis õppisime tundma oma õppevahendeid ning harjutasime vajaminevate asjade kotist välja võtmist ja lauale panemist. Kes esialgu oma asjade leidmisega hätta jäi, sellele tõttas kohe appi abiõpetaja Ille.


Täitsime eesti keele töövihikut ja kunstitunnis joonistasime oma perest pildi ning kirjutasime pildile juurde ka pereliikmete nimed. Nüüd saab õpetaja kõikide laste peredega kohe tuttavaks.

Peab ütlema, et viis tundi oli esimese päris koolipäeva kohta ikka väga pikk ja väsitav, aga sellest hoolimata nentisid lapsed, et koolis on tore ja et nad tulevad homme jälle =) Ja ühe mõnusa kalli sai õpetaja ka päeva lõpus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar