1. veebruar 2022

Toredat tiigri aastat!

Täna algas Hiina kalendri järgi tiigriaasta. Meiegi tähistasime seda omal moel. Eesti keele tunnis lugesime hiina muinasjuttu tiigrist ja hirvest:

Moodustasime teksti kohta küsimusi ja seejärel kõndisime klassis ringi ning esitasime neid kaaslastele. Nemad pidid muidugi meie küsimustele vastama. Seejärel vahetasime rollid ja küsijatest said vastajad. 

Matemaatikatunnis vaatasime, kuidas tiiger on kaunilt sümmeetriline =)

 
Arvutamise lotodes saime vastusena kokku samuti tiigripildid. Esimese pildi on teinud eesti kunstnik Eduard Viiralt (mõnikord ka kirjapilt Wiiralt) ning pildi pealkirjaks "Lamav  tiiger". Pilti lähemalt uurides leidsime, et kunstnik on visanud väikese vimka ning tiiger lamab kaskede taustal. Kaskedel on peaaegu samasugune muster kui tiigrilgi. Saime ka teada, et tiiger elutseb ainult Aasias (näiteks Hiinas, Venemaa taigaaladel jne):
                                                   

Eduard Viiralt "Lamav tiiger":
    
 
Ka teise arvutamiseloto vastuseks tulid tiigrid,  kuid nemad olid pildil juba neile omases koduses keskkonnas:

Kunstitunnis joonistasime toredaid tiigripilte, mis jäid ka pisut ruumilised, kuna taimed joonistasime eraldi, lõikasime välja ja seejärel kleepisime pildile. Lastel meeldis seda tööd väga teha ja seetõttu tulid pildid ka super toredad =)
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar