4. veebruar 2022

Õppisime leidma ristküliku ja ruudu ümbermõõtu

Kõige paremini saavad asjad selgeks, kui neid ise läbi teha ja ise vajalike teadmisteni jõudes. Nõnda siis matemaatika tunnis proovisimegi läbi praktiliste tegevuste ja eelteadmiste jõuda ristküliku ja ruudu valemi "leiutamiseni" =)

Loosisime nimepulkadega rühmad ja iga laps sai omale töölehe. Kõigepealt mõõtsime Navitrolla maali "Lend" ristkülikukujulist pildiraami. Panime kirja saadud andmed ning kuna me oleme õppinud hulknurga ümbermõõtu arvutama, siis seda moodust kasutasime ka ristküliku ümbermõõtu arvutades. Õpetaja pani laste arvutuskäigud ka tahvlile. Nüüd nuputasime kas seda pikka lohisevat arvutuskäiku saaks teha ka lühemaks ning Villiam jõudis valemile juba päris lähedale. Õpetaja suunas vaid õige natuke =) Nii saime teada ristküliku arvutamise valemi.




Samamoodi toimetasime ka Navitrolla maali "Külaline" ruudukujulise pildiraami ümbermõõdu arvutamisega ja jõudsime ühises arutelus valemini =)



Õpetaja pani valemid ka tahvlile:

Nüüd lahendasime ülesandeid töölehe teisel poolel ja ka töövihikus:

Et õpitu paremini kinnistuks, koostas õpetaja kodus harjutamiseks ka töölehe, mille kontrollisime koos järgmises tunnis ära:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar