27. september 2016

"Sügismaastik"

Kõigepealt jagasime oma paberi osadeks. Kordasime üle mõisted "maapind", "maastik" ja "silmapiir".
Õpetaja nummerdas oma pildil kõik osad ja nüüd hakkasime õpetaja juhendamise järgi värve segama ja oma töödele kandma.
Number 1 ala värvimiseks segasime omavahel punase ja rohelise. Selle tulemusena peaks tulema pruun. Lapsed avastasid, et igaühe värvitoon oli täiesti erinev. Mõnel oli täitsa tumepruun, teisel jälle heledam, mõnel oli pruun roheka tooniga jne. Arutasime, miks see nii võib olla. Muidugi sõltub see sellest, kui palju üht või teist värvi võtta ja sõltub ka värvide kvaliteedist:

Iga ala jaoks segasime kindlad värvitoonid. Joonisel olev "täpp" värvuse ees tähendab seda, et seda värvi peab võtma segamiseks hästi vähe:

Taeva jaoks võtsime sinise värvi ja õige pintslitehnikaga kandsime värvi paberile. Nüüd kandsime maalitud Seejärel läksid meie sügisvärvides maastikud kuivama.
Järgmise tunni tarbeks oli õpetaja käinud oma metsas puudelt lehti korjamas ja neid hoolsalt kuivatanud, sest õpetajal tuli hea mõte neid just selles töös kasutada. Lapsed üllatusid, kui märkasid, et puulehed on tööle kleebituna täitsa päris puude moodi. Natukene viimistleti oma tööd vildikaga ja tõeline sügismaastik oligi valmis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar