17. oktoober 2016

Sügisene esmaspäev

Igal esmaspäeval jagame kaaslastega muljeid oma nädalavahetusest:



Kui tavaliselt räägib õpetaja hommikuringis, mida me sel päeval teeme ja mis on selle päeva teema, siis täna oli hoopis teistmoodi. Tahvlil ootas ristsõna lahendamist ja alles siis selgus, millest me täna rääkima hakkame:

Nüüd oli selge, et tänase päeva teemaks on "Sügis". Õpetaja jagas loosi teel lapsed rühmadesse ning iga rühm koostas sügise kohta ka mõistekaardi. Pärast valmis meie ühistest mõtetest mõistekaart ka tahvlile:

Sügisel on mõnikord väga vihmased ilmad. Õpikust leidsime lõbusad luuletused vihmast. Luuletuses "Vihmalaul" tuli leida sobivad riimuvad sõnad luuletuse kõrval olevatest vihmapiiskadest. Kuulasime plaadilt luuletust  näitleja Andres Otsa esituses ja lapsed said kontrollida, kas nemad valisid samad sõnad puuduvatesse lünkadesse. Nüüd harjutas igaüks omaette luuletuse lugemist.

 Leppisime kokku, et iga pingirida saab korraga lugeda kaks luuletuse rida, aga luuletuse lugemine peab olema sorav ja peatusteta. Seetõttu tuli olla hästi tähelepanelik ja hoolega oma järge jälgima.

Ka teist luuletust lugesime kõigepealt omaette. Seejärel jagas õpetaja lastele "pillid" ja algul harjutasime oma pilli mängimist ning seejärel kõlas juba luuletuse taustal terve orkester:

 Töövihikus sobitasime omavahel kokku pilte ja sõnu ning ühtlasi kordasime reeglipuul reeglit "mida teeb":

Kirjutasime jutukestele sobivad pealkirjad ning võtsime loosi, missuguse jutukese iga pingirida oma vihikusse ilusa käekirjaga kirjutab:

Matemaatikatunnis harjutasime ülesannete kirjutamist vihikusse:

Kunstitunnis vaatlesime ilusaid loodusfotosid sügispuudest ning uurisime, millise kujuga on puude võrad.
Seejärel kavandas igaüks oma tööle maapinna ja vähemalt kolm puud. Seejärel alustasime guaśśidega maalimist. Tööd jäid küll pooleli, kuid jätkame maalimist homses tunnis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar