9. veebruar 2016

Tagurpidi vastlad =)

Õue vaadates ei tundu kohe kuidagi, et on talv ja vastlapäev. Aga kalendrisse vaadates on selgelt kirjas, et täna on vastlapäev. Lugesime ja rääkisime vastlapäevast ja vastlapäeva kommetest:
Tänasel vastlapäeval saab liulaskmise asemel hoopis porilompides hüpata ja laste arvates tundus see mõte üsna naljakas, aga õnneks järgi proovida seda keegi ei soovinud. Õige kah, sest nii võib ainult nohu saada. Selliste veidi naljakate mõtete juurest jõudsime õpikus oleva toreda looni "Tagurpidi-jutt", kus tegevus toimub kõik täitsa tagurpidi. Lugu ise on õpikus tagurpidi ning selle lugemiseks pidi õpiku ümber pöörama, kuigi õpetaja näitas, et tema suudab osavalt ka tagurpidi olevat  teksti lugeda =)
Töövihikus oli kolm kummalist päevaplaani, lugesime ja nuputasime, kellele need päevaplaanid kuuluvad. Selgus, et hobune Hipile, õpetaja Aimele ja karu Otile:



 Kordasime üle reeglipuul olevad mida teeb / mida teevad reeglid:

Kuna tänane tund kippus olema täidetud kummaliste juttude ja harjutustega, siis lisas õpetaja tahvlile veel ühe harjutuse. Nüüd tuli olla hästi tähelepanelik, et kokku saaks sobitatud õige tegelase õige tegevus õiges kohas. Valesti lugedes saime jälle hea suutäie naerda. Kirjutasime harjutuse ka vihikusse.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar