2. detsember 2015

Talv läheneb

Jõulukuu on juba käes, aga õue vaadates see nii küll ei tundu. Et Talvetaat näeks, et on viimane aeg Eestimaa poole oma sammud seada, siis oleme kaks päeva rääkinud talveootusest ja talverõõmudest.
Eilses eesti keele tunnis joonistasime tahvlile tsentrilise kaardi, kus võrdlesime omavahel suve ja talve:

Seejärel jagas õpetaja lapsed rühmadesse. Kaks rühma koostasid nimekirja asjadest, mida tuleks kaasa võtta lõunamaale minnes ja ülejäänud kaks rühma kirjutasid üles vajaminevad asjad põhjamaale reisimiseks. Pärast lugesid rühmad oma nimekirjad ette ja põhjendasid, miks nad just need esemed välja valisid.


 Nii mõnigi meist igatseb niiskest ja jahedast Eestist soojale maale rännata. Samamoodi mõtleb ka vares Vaak, kes otsustab lennata lõunamaale. Arutasime lastega, miks varesel selline mõte võis tekkida ning jutustasime töövihikus oleva pildiseeria järgi varese reisist. Ühises arutelus arvasid lapsed, et küllap varesel tekib lõpuks koduigatsus ja ta lendab oma kodumaale tagasi, kus teda ootavad tema head sõbrad.

Uurisime tähelepanelikult aabitsas olevat pilti ja moodustasime piltide põhjal lauseid. Nüüd lugesime pala "Talv läheneb". Harjutasime pala lugemist päris mitu korda, et saaksime seda klassi ees tegelaste kaupa ilmekalt ja soravalt esitada:

Täna lugesime pala "Esimene lumi". Pala räägib toredatest talvistest tegemistest. Õpetaja oli koostanud slaidiprogrammi "Talverõõmud", jutustasime  piltide põhjal, milliseid tegevusi saab talvel õues teha.

Üks laste lemmiktegevusi on lumememme meisterdamine. Töövihikus oli vahva harjutus lumememme kohta. Ühtlasi tuletasime reeglipuu pealt meelde reegli mida teeb/mida teevad.

Tunnis jõudsime teha veel ühe harjutuse talvest, vihikusse kirjutada ja kirjaharjutusi teha.

Eilses laulutunnis laulsid lapsed laulu talvest ja lumest. Aga tööõpetuse tunnis meisterdasime lõngast lumepalle. Ja ennäe imet! Võlusimegi lume taevast alla! Kahjuks jätkus seda rõõmu vaid lühikeseks ajaks, kuid silmailu ja elevust pakkus see vaatepilt klassiaknast küll.

Nii "võlume" valgeid lumepalle:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar