8. detsember 2015

"Lumememmede pere"

Tänase päeva kangelasteks olid lumememmed. Õpetaja jutustas loo üksikust lumemehest, kes elas koolihoovis ja kellele lapsed meisterdasid seltsiks lumememme ja väikese pojakese. Nüüd ei tundnud lumemees end enam üksikult. Õpetaja jutustatud loo põhjal täitsime ka töölehte, kus sulgudes olevatest sõnadest tuli valida sobiv sõna ja sellele ring ümber tõmmata.

Aabitsas on meil tore luuletus "Kes see on?". Kõigepealt luges luuletuse ette õpetaja, siis harjutasid lapsed luuletust omaette lugema. Seejärel valisid lapsed endale Päka kooli õpilaste seast ühe tegelase, kelleks end kehastada ja nuputasid, kuidas see tegelane võiks seda luuletust lugeda. Nii kuulsime luuletusi nii Anna, rebane Riina kui vares Vaagu esituses.

Seejärel laulsime laulu "Lumememm". Seda saab veelkord laulda siit:


Töövihikus tegime eelmisel nädalal "Talverõõmude" teema all ära ühe harjutuse lumememmest. Nüüd kordasime üle reegli mida teeb/mida teevad ning kirjutasime harjutuse ilusa käekirjaga joonelisse vihikusse.

Kui kirjatöö valmis jagas õpetaja lapsed rühmadesse ja andis töölehe. Töölehel oli jutt lumememmest, kes polnud üldse rahul oma ninaga. Rühmatöö ülesanded olid tahvlil:




Kunstitunnis valmisid meil toredad tööd lumememmedest. Tausta tegime küünla-akvarellitehnikas. Lumememmed meisterdasime vatipadjakestest, peakatted ja sallid riidetükkidest ja silmad-nööbid mustast paberist (abiks auguraud). Et töö veelgi ilusam oleks, lisasime sätendava liimiga sädelevaid lumehelbeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar