5. oktoober 2013

Meeleolukas ja südantsoojendav õpetajatepäev

Tore, et üks kord aastas on selline tore päev, kus õpetajatele pööratakse erilist tähelepanu. Hommikul ootas kõiki õpetajaid kohvilaud salati ja koogiga. Seejärel said õpetajad õppida jaapani keelt ja keerulisi hieroglüüfe. Jaapani lapsed lähevad kooli juba 5-aastaselt, sest kõikide nende hieroglüüfide õppimine võtab päris hulk aega. Pärast jaapani keele õppimist toimus teadmiste viktoriin, kus oli küsimusi nii kultuuri, spordi, teaduse kui ka üldise silmaringi kohta. Igas võistkonnas oli kaks võistlejat. Mina sattusin ühte meeskonda keemiaõpetaja Toomasega. Minu tugevam külg oli kultuuriküsimused, õpetaja Toomas tundis aga paremini teadusvaldkonda. Meie koostöö õnnestus nii hästi, et jäime esimest-teist kohta jagama õpetaja Reinu ja õpetaja Kadri tiimiga.
Pärast viktoriini oli aulas pidulik aktus. Seejärel tõttasin kohe meie algklasside majja, kuid tunnid olid juba selleks ajaks läbi ning lapsed lahkunud. Õpetajale oli aga jäetud üllatusi nii lillede, maiustuste kui muude kingituste näol. Nii tore - aitäh!
Õpetaja Ruslan oli jätnud õpetajalauale ääretult südantsoojendava kirja, kus ta ütles, et lapsed olid nii targad, loomingulised ja tublid, kellele meeldib väga õppida. Nad unustasid isegi vahepeal vahetundi minna, sest tunnis oli nii huvitav. Õpetaja Ruslan pakkus välja ka, et kas ta võiks teinekordki tulla klassijuhatajatundi lastega rääkima. Mis mul saaks selle vastu olla, sest Ruslan on väga tark, tore ja meeldiv noormees. Ta on samuti olnud algklassides minu õpilane ja mina tema esimene õpetaja =)

Õhtul toimus meie uues ilusas kultuurikeskuse saalis pidulik vallavanema vastuvõtt. Üllatusesinejaks oli laulja Margus Vaher, kes andis väga südamliku kontserdi. Vallavanem õnnitles uusi õpetajaid ja aasta õpetajaid. Pärast kontserti oli bankett, kus sai juttu ajada toredate kolleegidega teistest Kose ja Kõue valla koolidest.
Selline meeleolukas ja südantsoojendav oligi minu õpetajatepäev ja pean veelkord nentima, et õpetaja olla  on maailma parim ja toredaim amet.
12. klasside poolt kingitud kaart
Lilled, kaardid, maiustused, kingitused
Viktoriinis saavutatud auhind: märkmik ja väga "hinnaline"śokolaad=)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar