Leivanädala raames toimuvad meil koolis mitmesugused ettevõtmised. Klassis oleme lugenud ja rääkinud leivast. Raamatukogus on välja pandud näitus ja raamatukoguhoidja Liia jutustas meile huvitavaid lugusid nii leiva saamisloost, leivaviljast, selle koristusest kuni leivaküpsetamiseni välja. Eriti vahva oli see, et Rootsis on olemas leivahotellid, kuhu inimesed viivad selleks ajaks kui nad ise reisil on, oma leivajuuretise =). Pärast tegime väikese teadmiste kontrolli ka. Klassis on meil üles pandud materjalid leiva kohta ja igaüks saab neid lugeda ja valmistuda viktoriiniks. Tänaseks olime uurinud poodides müüdavaid leivasorte ja teinud nendest pikad nimekirjad. Samuti olid lastel kaasas oma pere lemmik leibade leivapakendid. Selgus, et kõige populaarsem leib on Leiburi Ruks. Uurisime ka, missuguseid toredaid vanarahva ütlusi on leiva kohta öeldud ja nendest valmib meie leivanädala plakat. Koolisööklas pakutakse iga päev erinevat sorti leibu. Tänase borśisupi kõrvale sõid lapsed väga isukalt leiba. Kindlasti küpsetatakse leivanädala raames kodudes ka leiba. Õpetaja abikaasa küpsetas sel ajal, kui õpetaja lastevanemate koosolekut läbi viis, Itaaliast pärit leiba - ciabattasid. Täna üllatas Adrian meid hommikul oma ema Leila küpsetatud koduleivaga, kus oli palju seemneid nii leivas sees kui kaunistuseks peal. Tore oli leivast rääkides kohe ka leiba peale hammustada. Kui peale teist tundi oli veel paar viilu järel, siis pärast kehalist kasvatust jäi õpetaja lauale vaid leivapuru ja tühi vaagen=)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar