27. märts 2013

Need toredad kassid

Sellel nädalal oleme  rääkinud kassidest. Lugesime ühiselt läbi kaks raamatut. M. Coxon´i raamat "Kassipoja seiklus" jutustas tillukesest kassipojast, kes seikles mööda taluõue, kohtus erinevate koduloomade ja -lindudega ja jõudis lõpuks tagasi oma pere juurde. Teine ühiselt loetud raamat oli F. Kotta "Vaat mis juhtus". See on õpetlik värsivormis lugu sõnakuulmatust kassipojast, kes ei kuulanud oma ema sõna ja läks üksi õue mängima ning sattus õnnetusse. Kuna see on päris vana raamat, siis leidsime seda lugedes vanaaegseid sõnu, mida tuli lahti seletada. Mõlemas raamatus olid väga ilusad illustratsioonid. Toredad illustratsioonid olid ka pildiraamatus "Kassiraamat".
Eesti keele õpikust lugesime toredat lugu tädi Amaalia kassidest ja moodustasime mõistekaardi põhjal lauseid. Õppisime kuulutuselt vajaliku info leidmist ja täitsime töölehte "Kassinäitus".  Ka etteütlus jutustas kavalast kassist Miisust, kes hiilis põõsa taga ja sõi kõik Kalle püütud kalad salaja ära.
Matemaatikatunnis harjutasime korrutustabelit  töölehte värvides ja arvutamislotot kokku pannes. Loto lahendusena tulid välja pildid erinevat tõugu kassidest.
Kasside teemal me küll nii pikalt ei peatunud kui koerte teemal, kuid loodetavasti kassid sellepärast meie peale pahased ei ole =)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar