2. september 2021

Harjutamine teeb meistriks!

Kuigi eile oli esimene koolipäev, siis päris esimene koolis õppimisega päev oli ikkagi täna =) Esimese tunni algul õppisime hommikuringis uut tervitussalmi ja seejärel käisime kooli raamatukogust õpikuid toomas. Sellega oligi eesti keele tund läbi =)

Matemaatikatunni algul treenisime peastarvutamist ning koos arvutades saime tahvlile toreda soovi uueks õppeaastaks.










Nüüd lahendasime arvutusülesandeid ka töölehel ja õigete vastuste korral saime teada salakirjas oleva vanasõna "Harjutamine teeb meistriks!"

Arutlesime, mis selle vanasõnaga tahetakse öelda ja lapsed oskasid väga hästi seda lahti mõtestada.

Seejärel tegime ka töövihiku ülesandeid. Kes valmis ei jõudnud, lõpetab kodus. Homses tunnis saame siis ülesanded veelkord koos üle vaadata.

Loodusõpetuses tuletasime meelde mõisted "elusloodus" ja "eluta loodus". Eluta loodust saame veel jagada looduslikuks eluta looduseks (kivi, vesi, vihm jne) ja tehislooduseks (inimese poolt loodud esemed). Rühmatöös otsisid lapsed klassiruumist nii eluta looduse kui ka eluslooduse kohta näiteid ja kirjutasid need ka tahvlile. Tunni ajal tuli meid tervitama  koolidirektor, nõnda sai temagi eluslooduse nimekirja kantud =)
Rando oli juhtis meie tähelepanu õpetaja laual olevale kompositsioonile, kus seisis kasekänd. Siit tekkis huvitav arutelu kas tegemist on elus- või eluta loodusega ning jõudsime järeldusele, et paraku on elus- loodusest saanud nüüd eluta loodus, kuna känd on kuivanud ega ela enam. 
Töölehel oli samuti joonistusülesanne elus- ja eluta looduse kohta. Järgmises tunnis tegeleme sellega edasi.

Kunstitunnis meenutasid lapsed oma suvetegemisi ning jäädvustasid need graafilise disainina paberile, kuid kõik veel oma töid valmis ei saanud. Seega postitan pildid töödest üles hiljem =)

2 kommentaari:

  1. Tore, et jagate enda tundide sisu blogis. Olen saanud Teilt palju häid mõtteid.
    Edukat uut kooliaastat!
    Emiilie

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur tänu heade sõnade eest ja väga tore, kui mu blogist on kasu =)

      Kustuta