14. mai 2019

Poisid kokkamas

Ka täna  harjutasid poisid kokkamist. Kui eelmisel korral tegime külmi suupisteid, siis nüüd proovisime kätt juba küpsetamises.
Meie menüü oli: singi-karulaugu-sibula-roosid, sidrunmelissi-piparmünditee ja magustoiduks keefirijogurt maasikate ning virsikutega.

Kõigepealt tutvusime menüüga ja õpetaja andis mõned näpunäited. Siis asusime küpsetama:



Kui küpsetised ahjus, asusime magustoitu tegema. Segasime keefiri sisse maasikamoosi ja virsikutükke ning maitsestasime vanillisuhkruga:



Singirooside kõrvale keetsime sidrunmelissi ja piparmünditeed.

Siis oli viimane aeg hakata lauda katma. Õpetaja juhendamisel arutlesime, milliseid nõusid võiks täna vaja minna ja kuidas neid lauale asetada.



Kuigi retseptid ja toorained olid kõik samad, siis huvitaval kombel maitsesid kõigi kolme "pere" küpsetised pisut erinevalt ning täpselt samamoodi oli lugu ka jogurtiga. Muidugi oligi see just tore, sest  nõnda saime maitsta ka teiste "perede" kokakunsti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar