5. juuni 2017

Õppekäigul

Käisime reedel õppekäigul. Ilmataat oli sel päeval tõusnud pahas tujus ning ilm oli ääretult külm, niiske ja tuuline. Aga meie sellest ei hoolinud ning asusime ilma trotsides linna poole teele.
Kõigepealt külastasime Vabariigi Presidendi Kantseleid. Sissepääs oli isegi veidi hirmutav, sest kõikide laste isikut tõendavad dokumendid uuriti läbi ja pidime läbi astuma ka turvakontrolli aparaadi vahelt. Presidenti me kahjuks ei kohanud, sest ta oli sel ajal külaskäigul Saaremaal. Saime teada, et kui kantseleihoonel on heisatud lipp, siis viibib president Eestis, aga kui lippu ei ole, siis on president välisvisiidil. Ekskursioonigiid jutustas meile Eesti ajaloost ja riigimeestest ning tutvustas meile presidendi tööruume. Loomulikult oli kogu maja uhke ja kauni mööbliga ning õpetaja imetles imeilusaid kroonlühtreid.
(Piltide suurendamiseks klõpsa pildile)



Peale kantselei külastust jalutasime Kadrioru pargis. Kuna ilm oli väga jahe, siis hullasid lapsed nahavahe soojaks laste mänguväljakul (tegime aega parajaks, sest paralleelklass oli samal ajal Presidendi Kantseleis ekskursioonil)



Vahepeal olid kõhud väga tühjaks läinud. Esialgu oli meil plaanis Jägala joa ääres piknikku pidada, aga ilmastikuolud seda kahjuks ju ei lubanud. Meie tore bussijuht lubas meil lahkesti bussis kõhud täis süüa ja siis tõttasime juga uudistama.



Kuigi ilm oli väga külm ja õpetaja muretses ega lapsed haigeks jää, siis õnneks olid täna lapsed silmade särades projektipäeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar