1. juuni 2017

Klassipidu

Täna oli meie koolis oma klassi päev, kus kõik klassid võtavad üheskoos ette midagi toredat. Meie otsustasime oma klassiga pidada klassipidu. Eelnevalt mõtles iga pesakond oma lauale temaatilise nime, seejärel jagasid omavahel ära ülesanded, mida keegi lauale toob, harjutasid etteasteid ja otsisid mänge. Nõnda harjutasid lapsed märkamatult meeskonnatööd ja üksteisega arvestamist.
Kui õpetaja klassi astus, olid lauad juba kaetud. Iga laudkond  tutvustas oma laua temaatikat ja jutustas, kuidas nad omavahel ülesandeid jagasid. Tore oli see, et osa laudkondi elas oma rolli niivõrd sisse, et ka etteasted ja mängud olid lauatemaatikaga kooskõlas =)

Laudkond "Kassid ja koerad" (pesakond "Vahukommipere")

 Laudkond "Suvetśillijad" (pesakond "Kaslaste Pere")

 Laudkond "Merepiraadid" (pesakond "Nelikud")

Laudkond "Suvi algas" (pesakond "Neli Pannkooki Suhkruga")

 Laudkond "Suvine rand" (pesakond "Viielised")

Etteastetega esinesid kolm pesakonda:


Pesakonnad viisid läbi erinevaid toredaid mänge. Adeele juhendamisel mängiti autoportree joonistamise mängu. See tekitas palju elevust ja eriti rõkkas klass naerust, kui pärast oma portreesid vaadati ja teistele näidati:


 Reili õpetas meile tikumängu. Selgus, et selles mängus on vajalik hea arvutamisoskus:


Selle mängu võitis Luise Susanna! Palju õnne!

Regmar viis läbi piraadile väga sobiliku aarete otsimise mängu:


 Aardekirstu leidis üles Andri. Aardekirst oli täis maitsvaid komme, mida Andri siis meile ka jagas.

Matilda mängis meiega "Aastaaegade mängu", kus tuli olla hästi tähelepanelik ja teha õigel ajal õigeid liigutusi:


 Mängu finaal oli väga põnev, kuid võiduõnn naeratas seekord Reilile =)

Pesakonnal "Neli Pannkooki Suhkruga" oli ka mäng valmis mõeldud ("Silma pilgutamine"), kuid aega jäi napiks ja selle mängu jätsime teinekord tagavaraks.

Meie klassipeol oli ka väike nukker hetk, sest Marcus kolib suvel Eestimaa teise otsa ja ei saa enam meie klassis käia. Seetõttu andsime talle tänuroseti, et ta on olnud väga tore sõber ja kaaslane. Kirjutasime Marcusele igaüks ühe toreda soovi ja panime oma soovid pliiatsite külge. Pliiatsid panime Kose Gümnaasiumi logoga tassi. Kui Marcus uues koolis nende pliiatsitega värvima hakkab, siis tuleme talle ikka ja jälle meelde.


 Klassipeo lõpus jagas õpetaja kiituskirju:

 Kiituskirjade omanikud:


Lastele pidu meeldis ja pakuti välja, et uue peo võiks teha kohe sügise esimesel nädalal, kui jälle kooli tuleme. Osa lapsi arvas, et nemad ei tahagi koolivaheajale minna, sest koolis käia on nii tore!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar