21. jaanuar 2014

Aktiivõpe teemal "Kuu"

Mõista, mõista mis see on: kasvab ja kahaneb, aga otsa ei saa kunagi? See on Kuu. Ja Kuust me täna rääkisimegi. Vaatasime videot, mida saad täispikkuses vaadata siit:

Videot sellest, kuidas Ameerika astronaudid Kuul käisid, saad vaadata siit:
VIDEO: ESIMESED INIMESED KUUL
 Ja üks palju küsimusi ja mõtteid tekitanud VIDEO "KAS AMEERIKLASED IKKA KÄISID KUUL"

 Maa ja Kuu liikumist saad vaadata SIIT:

 Koostasime tahvlile mõistekaardi, mida me Kuust juba teadsime. Seejärel hakkasime iseseisvalt uurima põnevaid asju Kuust. Abimeesteks olid meil töölehed, paljundatud teabetekst Kuust ja tore raamat pealkirjaga "Täielik ööraamat". Kuna Kuu on selline salapärane taevakeha olnud läbi aegade ja vanasti ei osanud inimesed loodusnähtusi selgitada, sellepärast ongi nii Kuust kui muudest taevakehadest toredaid lugusid välja mõeldud. Meiegi lugesime muinasjuttu "Tähed, kuu ja päike" ning rahvajuttu " Vaeslaps ja Kuu". Seejärel kirjutasime luuletusest "Kuu kaevus" ärakirja ja kordasime poolitamise reegleid.
Õpetaja juhtis ka tähelepanu raamatu illustratsioonile, kus Ameerika astronaudid Kuu peal kõnnivad ning küsis, mis on pildil valesti. Lapsed vastust ise ära ei arvanud. Väikeste vihjete abil jõudsime siiski õige vastuseni. Nimelt ei ole Kuul õhku, järelikult pole ka tuult. Kas siis saab Ameerika lipp Kuu pinnal lehvida? Ei saa =)


Kunstitunnis valmisid toredad tööd meie nägemusest kosmosest, kus peategelaseks Kuu. Töös kasutasime pastelle ja akvarelle.

2 kommentaari:

  1. Aga miks ei paista kuutaevas tähed?

    VastaKustuta
  2. Tegelikult paistavad tähed Kuul isegi eredamalt kui Maal, sest Kuul puudub atmosfäär ehk õhk. Samas võib aga väita, et Kuul paistab ka Päike eredamalt, mistõttu ei ole jällegi tähed ju näha.

    VastaKustuta