1. november 2022

Uurisime Kuud

Mõista, mõista mis see on: kasvab ja kahaneb, aga otsa ei saa kunagi? See on Kuu. Ja Kuu oli meie selle nädala põnev teema.

Koostasime tahvlile mõistekaardi, mida me Kuust juba teadsime:


Seejärel hakkasime uurima põnevaid asju Kuu kohta. Vaatasime videoid, pilte ja fotosid. Abimeesteks olid meil ka loodusõpetuse õpik ja töövihik, paljundatud teabetekst Kuust ja tore raamat pealkirjaga "Täielik ööraamat". 



Vaatasime videot sellest, kuidas Ameerika astronaudid Kuul käisid:

Õpetaja luges ette katkendeid juba tuttavast raamatust "Kukkuva Maa lapsed"
Seejärel lugesime pala "Miks Kuu öösel valgust annab?"

Kuna Kuu on selline salapärane taevakeha olnud läbi aegade ja vanasti ei osanud inimesed loodusnähtusi selgitada, sellepärast ongi nii Kuust kui muudest taevakehadest toredaid lugusid välja mõeldud. Meiegi lugesime muinasjuttu "Päike, kuu ja tähed":

Kirjutasime ümberjutustust kuust. 

Otsisime tekstist kuuga seotud sõnu. Selgus, et mitte kõik sõnad, kus esineb sõna "kuu" ei ole mitte tingimata taevakehad. Nii koostasid lapsed paaristööna sobiva tabeli ja kandsid sõnad tabelisse.

TaevakehaKalendrikuuNimiKohanimiTegusõnaOmadussõnaArvsõnaMuu

















Teema lõpetuseks vaatasime oma mõistekaardi uuesti üle ja täiendasime vahepeal kogutud teadmistega:

Kunstitunnis valmisid op-ornamentika tehnikas pildid kuust. Töö tegemisel kasutasime sirklit, joonlauda ja viltpliiatseid ning töö on tehtud viltpliiatsipaberile. Seejärel kirjutasime luuletusest "Kuu kaevus" ärakirja ja kordasime poolitamise reegleid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar