31. jaanuar 2019

Aktiivõpe teemal "Elu areng Maal. Esimesed inimesed"

Eelmisel nädalal rääkisime teemal "Elu areng Maal". Uurisime, kuidas võis elu Maal tekkida, kes olid esimesed elusolendid ja kuidas nad elasid. Selle nädala aktiivõppetundides tegelesime inimkonna põlvnemise uurimisega.
Ajaloohuvilistele leidsin ühe õpetliku slaidiprogrammi "Elu areng Maal".

Sel nädalal uurisime veel teema "Elu areng Maal ja esimesed inimesed" kohta. Et kaks pead on ikka kaks pead, siis tegime tööd paaristööna (kuigi paaristööst sai tasapisi rühmatöö) =)  Abimehena kasutasime raamatut "Suurest paugust päris inimeseni", mille põhjal täitsime töölehte. Uurimise käigus saime teada, milliseid teooriaid, legende ja müüte on Maa tekkimise kohta, kuidas esimesed inimesed vanasti tuld tegid ja milliseid tööriistu meisterdasid-kasutasid.



Inimese põlvnemise kohta lugesime põnevusega loodusõpetuse õpikut ja täitsime töövihikut:



Ajaloorännakutel jõudsime kiviaega. Õpetaja luges ette Mart Helme kirjutatud humoorika loo "Ürgajal":

Sealt edasi toimus tund meil huumorilainel edasi. Õpetaja jagas rühmadele ümbrikud ning ümbriku sees oli peidus lõikudeks katki lõigatud jutuke. Lapsed lugesid lõigud läbis ja sobitasid kokku jutukeseks. Nüüd lugesime üheskoos jutukese läbi. Jutukese on kirjutanud Aivar Pohlak ning jutuke rääkis kiviaja koolist =) Kel huvi, saab jutukest lugeda allpool olevalt kontroll-lehelt. Lastele tekitas jutukese lugemine igatahes suurt elevust.
 Nüüd vastasime pala kohta küsimustele ja arutlesime pärast vastused koos läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar