6. veebruar 2018

Üldõpetus teemal "Liikumine ja kiirus ehk kas loomad spordivad?"

Jah, tõepoolest teemal selline naljakas pealkiri. Eelmises loodusõpetuse tunnis rääkisime liikumisest ning täna arutlesimegi teemasse häälestumiseks, kuidas loomad liiguvad. Nõnda valmis tahvlile mõistekaart:


Aga kas loomade liikumine on ka sport? Et asjale selgust saada, lugesime eesti keele õpikust pala "Kas loomad spordivad?"
                                     

Õpetaja tegi selle toreda jutukese kohta ka küsimuste-vastuste mängu. Nüüd panime oma teadmised proovile, kas jutt sai ikka hästi loetud:


 Vaatasime videoid sportivatest loomadest:



Ja kuna õpetaja enda koer on ka tubli spordikoer, kes tegeleb koeraspordiga (agility´ga), siis ei saanud õpetaja kohe teisiti, kui pidi ka Shelly´st videot näitama (koerajuht õpetaja tütar Merili) =)

 

Nüüd esitas õpetaja nipiga küsimuse: "Millal liigub koer ja lennuk täpselt ühe kiirusega?"
Vastus: siis kui koer on lennukis =)
Aga kui kiiresti loomad tegelikult liiguvad? No Shelly jookseb võistlustel keskmiselt 4 meetrit sekundis. Aga kui kiiresti jookseb maailma kiireim loom gepard või kui "kiirelt" suudab liikuda kilpkonn? Seda saime uurida eesti keele õpikust ja täita selle kohta ka töövihikuharjutust:

Eesti keele õpikus märkasime, et liikumise kiirust kirjeldatakse sõnadega "kilomeetrit tunnis".  Siit jõudsime loodusõpetuse teemani "Kiirus". Lugesime teema kohta loodusõpetuse õpikust ja täitsime ühiselt töövihikut. Alustasime ka töölehega, mis jäi kodus lõpetada.


Liikumise kohta saad ülesandeid teha siit: "Liikumine ja kiirus"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar