14. veebruar 2013

Sõbrapäev

Tänasesse koolipäeva jätkus paljus elevust, sest oli ju sõbrapäev. Sõprusest oleme oma tundides rääkinud juba mitu päeva. Õppisime vanasõnu sõprusest ja panime neist kokku lotosid. Kõige kiiremad loto kokkupanijad olid Rasmus ja Walter. Slaididelt sai oma tööd kontrollida. Üheskoos arutasime, mida need vanasõnad võiksid tähendada. Kõige paremini oskas vanasõnu ja mõtteteri lahti mõtestada Joosep.
Paaristöös intervjueerisid lapsed oma kaaslast ja esitasid küsimusi oma paarilise sõbra kohta. Siis püüdsid lapsed intervjuu põhjal jutustada kaaslase sõbrast. Lugesime õpetlikke lugusid sõprusest ja ka sellest, kuidas võib sõprus  mõnikord  puruneda. Matemaatika tunnis harjutasime arvutamist ja panime kokku arvupiltlotot. Välja tuli armas sõbrapäeva pilt koos tervitusega.
Sõbrapäeval peetakse sõpru meeles väikeste üllatuste, kaartide ja kingitustega. Nii olid ka meie klassi lapsed mõelnud oma sõprade peale. Eleriin meisterdas igale klassikaaslasele toredad puidust vurrid.  Päris mitu last tõid kooli komme, et jagada neid tervele klassile. Janari ema küpsetas küpsiseid ja ka õpetajal oli igaühele väike magus südamekujuline üllatus. Magusat sai nii palju, et homme jätkame maiustamist. Kooli sõbrapostkast oli kirjadest  tulvil, et meil said tunnid läbi enne, kui kõik kirjad meieni jõudsid. Seega on homme ka hulk kaarte ja üllatusi  klassis ees ootamas.
Õpetajatki oli meeles peetud ja päeva lõpuks ei paistnud õpetaja laud  imeilusate kaartide ja kingituste alt väljagi. See tegi südame nii soojaks ja meele rõõmsaks! Aitäh!


Neljanda tunni ajal kogunes terve koolipere võimlasse, kus toimus traditsiooniline sõbrapäeva tantsushow. Tantsulapsi oli esimestest kuni kahteistkümnendate klassideni. Tundus lausa uskumatu, et tantsulembeseid koolikaaslaseid on nõnda palju. Küll on tore, et meil on koolis nii tublid tantsuõpetajad, kes kõik need tantsud lastele selgeks õpetasid. Meie klassist esinesid Hele-Maarja ning Rii põnevate tantsunumbritega. Hele-Maarja osales idamaises tantsus ja Rii tantsis stjuardessitantsus. Meie kooli üheks kevadiseks  traditsiooniks on pidada koolipulmi. Sõbrapäeval toimub siis tavapäraselt abieluettepaneku tegemine. Nii ootasime põnevusega kaheteistkümnendike tantsu ning kellest saab sel aastal pulmapaar. Pärast tantsushowd said vahetunnis kõik  tantsu vihtuda. Kuna homme on algklasside sõbrapäeva disko, siis kasutasid meie klassi lapsed võimalust homseks peoks usinasti harjutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar