8. aprill 2022

Klassikoosolek

Selge see, et iga peres, nii ka meie klassiperes, juhtub ette tulema tülisid. Aga viimastel nädalatel  on õpetaja kurvastuseks tekkinud õpilaste vahel päris suured erimeelsused ja pinged, mistõttu on lapsed öelnud üksteisele halvasti ning paraku suhtlemisel "abiks võtnud" ka käed-jalad. Seetõttu kutsus õpetaja kokku klassikoosoleku, et saaksime oma probleeme  arutada ja üheskoos lahendusi otsida. Igale lapsele anti sõna ja ta võis oma mured ära kurta. Ja ka need, kes on unustanud viisaka käitumise reeglid, said rääkida, miks nende arvates neil niimoodi juhtus. 

Ka õpetajal oli mure. Õpetajat häirib väga, kui tunni algul pole osadel lastel asjad laual ning nad jooksevad klassis ringi. Õpetaja tuletas meelde, et iga lapse kohustus on hoida korras oma töökoht ja tundide lõpus tuleb tõsta tool lauale, et koristajal oleks lihtsam klassis põrandat puhastada.


Ühises arutelus leidsime, et igas peres juhtub  tülisid ning siis tuleb asja arutada ja ära leppida. Leppisime kokku, et uuel nädalal alustame puhtalt lehelt ja kõik halvad mõtted-teod jäävad eelmisesse nädalasse maha. 

Et koolis oleks kõigil mõnus olla, siis on hea meeles pidada kahte tähtsat lauset:
1. Ma ei tee teisele seda, mida ma ei taha, et mulle tehakse.
2. Õpin ise, lasen kaaslasel õppida ja õpetajal õpetada.

Aga rõõmustavaid asju on ikka ka. Kuna on reede, siis jagasime "Pesa" mängu auhindu. Sel nädalal siis tulemused järgmised:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar