2. veebruar 2021

Üldõpetus teemal "ILM" 2. nädal

Muinasjutu "Kaks külma" juurest jõudsime teise jäise loo juurde. Lugesime näidendit "Jääst maja ja kivist maja". Jagasime osad ära ja igaüks harjutas oma osa lugemist, et pärast oleks tore lugu kuulata soravas ja ilmekas esituses. Seejärel esitasimegi loo tegelaste kaupa ka klassi ees.


Õpetaja luges lastele ette teisegi õpetliku loo "Ära mine nõrgale jääle!" Arutlesime loo üle, õpetaja kirjutas tahvlile abistavad väljendid ja sõnad ning jutustasime loo uuesti. Seejärel kirjutasime vihikusse ka kirjaliku ümberjutustuse (abistavad sõnad olid ka nüüd tahvlil) =)

Loodusõpetuse tunnis selgitas õpetaja, kuidas toimub vee ringkäik looduses ning üheskoos sättisime tahvlile ka skeemi:
Täitsime töölehte:

Vaatasime erinevaid slaide ning tuletasime meelde eelmisel nädalal õpitut.

Täitsime tööraamatu ja töövihiku ülesandeid:

Kuna õpetaja kasutab oma tundides põhiliselt üldõpetuse meetodit, siis teema kordamine oli seotud ka matemaatikaga. Matemaatikasse häälestumiseks lahendsime nuputamisülesandeid, mis ka mingit pidi ilmaga seotud =)

Järgmisena näitas õpetaja  tehtekaarti, lapsed arvukaartidega vastust ja kiireim vastuse näitaja sai tulla klassi ette loodusõpetuse kordamismängu küsimust küsima. Kui vastus oli õige, asetasime kaardi tagurpidi tahvlile ning lõpuks saime nõnda tahvlile võluda kaks ilusat pilti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar