3. september 2013

Seiklusrikas koolipäev

Koolipäev algas koolikella asemel hoopis tuletõrjehäirekellaga. Läksime rahulikult koolimaja ette ja peagi selgus, et õnneks oli see vaid valehäire ja meie uue ilusa koolimajaga on kõik hästi. Umbes veerand tunni pärast saime alustada oma tundi. Ka tunnid ei olnud meil tavapärased, sest toole meil veel pole ja õppimine toimus põrandal. Lastel olid padjad kaasas ja igaüks leidis endale mõnusa paiga.
Eesti keele tunnis meenutasime suve. Paaristöös intervjueerisid lapsed oma kaaslast ja jutustasid siis tervele klassile oma sõbra suvistest tegemistest. Selgus, et kõikidel lastel oli väga sisukas ja põnev suvi. Seejärel koostasime ühise mõistekaardi suvevaheajast ning selle põhjal joonestasime tulpdiagrammi. Kunstitunnis valmisid vahvad pildid suvetegemistest.

Matemaatika tunnis panime kokku tangrami. Loodusõpetuse tunni algul tegime uues koolimajas ekskursiooni, et selles suures majas kõik vajalikud ruumid üles leiaks. Kuna arvutiklass ootab alles kordasättimist, siis käisime arvutitunni ajal kooli raamatukogus õpikuid laenutamas. Tore oli taas oma vana koolimaja vaatama tulla, kuid lapsed arvasid, et uus on ikka palju ilusam. Tagasiteel kooli rääkisime ohutust liiklemisest ja käisime läbi kooliümbruse ülekäigurajad. Uurisime, kus on ohtlikumad kohad ning kus peab eriti tähelepanelik olema. 
Hoiame pöialt, et homme ilus ilm oleks ja me saame õuesõppetundi teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar