30. november 2012

"Breemeni linna moosekandid"

Täna tutvustas õpetaja toredat muinasjuturaamatut "Külaskäik muinasjutumaale", kus on palju tuntud muinasjutte sees. Õpetaja luges raamatust ette loo "Breemeni linna moosekandid". Õpikus oli sama muinasjutt, kuid palju lühemas variandis. Võrdlesime seda lugu eile kuulatud muinasjutu "Loomade talvekorteriga" ning leidsime, mis on kahes loos sarnast, mis erinevat. Sarnasusi oli rohkem: tegelasteks on loomad, kes räägivad inimkeeles ning mõlemas jutus oli õpetlik mõte sees. Nimelt, et üheskoos tegutsedes on lihtsam elus toime tulla. Siia sobisid ka vanasõnad "Ühtsuses peitub jõud" ja "Kui ei saa jõuga, siis saab nõuga".

Matemaatikatunnis lahendasime nuputamisülesandeid  ja loomulikult olid ülesanded loomadest.  Täna olid tublimad nuputajad JOHANNA ANETTE, ELERIIN ja JOHANNES.
Siinkohal võivad kõik emad-isad ja õed-vennad oma nuputamisoskused proovile panna.

1. ülesanne: Õuel on 3 lammast, 2 kana ja Liina. Liina luges ära kõik jalad, tiivad, sabad ja pead. Mitu jalga, tiiba, saba ja pead  Liina  sai?

2. ülesanne: Jänes tuli põllult porganditega.
Vastu tuli karu:  "Ma söön su ära!"
Jänes: "Ära söö, annan sulle porgandeid."
Karu: "Kui palju annad?"
Jänes: "Annan pooled oma porgandid."
Karu: "Vähe! Vaata, kui suur mina olen, aga sina oled nii väike."
Jänes: "Olgu, ma annan veel kaks tükki lisaks."
Karu sai porgandid ja läks metsa. Jänes luges oma porgandid üle ning hakkas nutma. Talle oli jäänud vaid 4 porgandit. Kui palju oli jänesel porgandeid algul?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar