17. mai 2012

Õuesõppetund

Hommikul kooli tulles vaatasime kõik ootusärevalt taevasse, mis ilm on tulemas, sest ees oli ootamas õuesõppetund. Kuigi taevas oli pilves, otsustasime siiski õue minna. Õhk oli mõnusalt soe ja vihma ei sadanud. Lapsed moodustasid rühmad ja õpetaja selgitas, mis eesmärgid tänases tunnis on ning mida ette võetakse. Iga laps sai töölehe, kuid täita tuli seda koos oma rühmaga. Seega oli väga oluline hea omavaheline koostöö, vaatlusoskus, tähelepanelikkus, kuulamisoskus ja looduse tundmine.
Aasumäele jõudes asusid lapsed loodust uurima ja töölehti täitma. Õppisime uurimise käigus ka mõne uue taime selgeks, näiteks kanakoole ja lehise. Uurimistöö õnnestus kõige paremini nendel lastel, kes oskasid vaikselt ja tähelepanelikult enda ümber loodust märgata ja sõbralikult koostööd teha. Mõnel rühmal läks vahepeal ka omavaheliseks naginaks ning unustati ära, et käratsedes ja ühest kohast teise tormates ei kuule ei linnulaulu ega märka loomi-linde-putukaid endi ümber.
Eriti tähelepanelikud looduseuurijad ja samas ka väga head koostöötegijad olid Hele-Maarja, Geidy ja Hanna-Reena.
Pärast õuetundi rääkis iga rühm oma avastustest ja uurimustööst teistele ka. Lastele meeldis õuesõppetund väga ja pakuti, et niimoodi võiks lausa iga päev õppida.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar