2. veebruar 2018

Õhtulugemine

Algklassides on traditsiooniks saanud iga-aastane õhtulugemise üritus. Nii kogunesimegi oma algklassiperega väiksesse saali kohtuma kirjaniku ja ajalooõpetaja Jaak Juskega. Väga põnev oli kuulata tema pajatusi  tema lapsepõlvest ENSV ajal. Vahepeal põikasime ajalooradadel ka keskaega ning kuulasime erinevaid lugusid kummitustest. Kõigest sellest saab lugeda ka tema kirjutatud raamatutest:


Nüüd algasid tegevuse töötubades. Meie oma klassiga kogunesime oma klassiruumi ning õpetaja viis läbi kirjandusliku viktoriini:


Seejärel vaatasime südamlikku nõukaaegset multifilmi karupoeg Puhhist, mis sobis just väga hästi Jaak Juske jutustatud ajastuga.

Kooli raamatukoguhoidja Sirje viis mängude toas läbi lustaka mängu. Kõigepealt loosisime liisusalmiga luuletuse "Tasa, tasa" lugeja, kes omakorda loosis endale, kuidas ta seda luuletust lugema peab. Otse loomulikult oli see väga naljakas ja emotsionaalne, sest luuletust loeti hüpates, vanaisa häälega, väsinud emana, Smurfina, eidekesena, toitu mäludes, haigutades jne jne.


Viimane töötuba ootas meid raamatukogus, kus raamatukoguhoidja Liia oli vaibale kinnitanud hästi palju tähekesi koos tähtedega. Lapsed said töölehed ning pidid tähe juures kirjutama oma töölehele selle tähega algavaid asju, mida võib raamatukogus leida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar