4. märts 2021

H nagu hiir (1.osa)

 Eesti keele tunnis õpime h-tähega algavate sõnade kirjutamist. Kõigepealt uurisime oma õpikupilti ja otsisime h- tähega algavaid sõnu:


Pildil oli ka üks tore hüljes. Vaatasime HÜLGEKAAMERAT ja lapsed pakkusid videos nähtu kohta h-tähega sõnu. Õpetaja kirjutas need siis ka tahvlile:
Nuputasime töövihiku harjutuste kallal:

Lugesime õpikust jutukest hiirest, kassist ja kõrvitsast. Pärast pala üle arutledes leidsid lapsed, et see lugu sarnaneb varasemalt loetud muinasjutuga "Siil praeb sitikat". Kunagi ei tohi kaotada pead, sest nutikusega võib pääseda ka kõige lootusetumast olukorrast.

Kirjutasime hiirekesest ka harjutavat etteütlust. Reeglipilvekeste abil otsisime tekstist keelereegleid ja märkisime need ära värviliselt.
                                     
Õpikust leidsime ka ühe toreda mininäidendi. Jagasime rollid ja lapsed harjutasid viie minuti jooksul oma rolli soravalt ja ilmekalt esitama:

Tunni lõpus jõudsime teha ka kuulamisülesannet hiirekesest, kes ei olnud algul oma välimusega sugugi rahul ja tahtis olla suurem, kuid kurja hundi eest põgenedes sai aru, et väike on hoopis kasulikum olla =)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar