3. detsember 2020

Aktiivõpe teemal "Kuidas metsarahvas talvel elab"

Klassis vaatasime teemasse häälestumiseks slaidiprogrammi "Loomad talvel".

Slaide saad veelkord vaadata siit: "LOOMAD TALVEL"

 Õpetaja jagas töölehe tööjuhendiga ning lapsed lugesid selle hoolikalt läbi. Seejärel lugesime üheskoos läbi töölehe kuulamisülesande laused. Nüüd luges õpetaja ette jutukese "Kuidas metsarahvas talvel elab?" (lugu pärineb 1970. aasta "Tähekesest" nr 1) ja lapsed täitsid kuulamise ajal kuulamisülesannet.


Seejärel jagas õpetaja lastele teise töölehekese lauseribadega. Lugesime laused üheskoos hoolega läbi ja selgitasime ka samal ajal uusi sõnu. Õpetaja luges uuesti jutukese ette ning lapsed järjestasid laused õigesse järjekorda. Ühiselt kontrollisime, et laused oleksid õigesti nummerdatud. Nüüd lõikasime lauseribad välja ja kleepisime vihikusse (muidugi nüüd juba õiges järjekorras).

Tekstis olid osad sõnad allajoonitud. Need kirjutasime vihikusse ja proovisime põhjendada sõnade keelereegleid. See osutus üsna keeruliseks ülesandeks, aga üheskoos saime lõpuks hakkama =)


Nüüd mängisime lausete moodustamise mängu, kus tuli lauseid koostada täringul olevate loomade kohta ning abiks olid sedelid omadussõnade ja ajamäärsõnadega:

Õppemängud:
"LOOMAD JA LINNUD TALVEL"
"LOOMAD TALVEL"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar