29. september 2020

Sügis käes!

Kui tavaliselt räägib õpetaja hommikuringis, mida me sel päeval teeme ja mis on selle päeva teema, siis täna oli hoopis teistmoodi. Tahvlil ootas ristsõna lahendamist ja alles siis selgus, millest me täna rääkima hakkame:

Nüüd oli selge, et tänase päeva teemaks on "Sügis". Õpetaja jagas nimepulkadega loosi teel lapsed rühmadesse, iga rühm loosis endale ühe teema ja koostas selle kohta mõistekaardi. Pärast valmis meie ühistest mõtetest mõistekaart ka tahvlile:



Sügisel on üsna tihti väga vihmased ilmad.  Kuulasime plaadilt luuletust "Vihmalaul" näitleja Andres Otsa esituses. 

Töölehelt lugesime luuletust "Vihm". Kõigepealt harjutasime lugemist omaette. Seejärel jagas õpetaja lastele "pillid" ning seejärel kõlas juba luuletuse taustal terve orkester. Kuna enne oli meil ujumise tund, siis on laste juuksed videos ka luuletuse teemaga kokkusobivalt märjad =)

Töölehel sobitasime omavahel kokku pilte ja sõnu ning ühtlasi kordasime reeglipuul reeglit "mida teeb" ja "mida teevad":

Seejärel lugesime jutukesi kahest erinevast sügisilmast. Otsisime jutukestest tegusõnu, mille kohta saame küsida "mida teeb/mida teevad" ja joonisime need siis alla ka:
Nüüd valis iga laps ise, kumma jutukese ta ilusa käekirjaga vihikusse kirjutab.

Arvutitunnis õppisime kasutama tekstitöötlusprogrammi Microsoft Word ehk nagu lapsed ütlesid "trükkima valgele paberile". Kõigepealt rükkisime luuletuse "Sügise värvid". Seejärel muutsime kirja śrifti ja värvust. Martti oli nii osav, et lisas õpetaja abiga oma tööle ka ilusa sügisese pildi.


MÕNUSAT VÄRVIKIREVAT SÜGIST!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar