22. september 2020

Õppisime lehtpuid

Eelmisel nädalal uurisime okaspuid. Okaspuid on lihtne meeles pidada, sest neid on vähe. Täna õppisime lehtpuid. Selleks oli meil abiks väga vahva laul "Mis lehtpuu see on?"

Nüüd sobitasime tahvlile väikese näituse, et puud meil kogu aeg silme ees oleksid. Siis saame need kenasti selgeks.


Lugesime loodusõpetuse õpikust lehtpuude kohta ja täitsime koos ära lüngad. Seejärel panime oma teadmised proovile ka töövihikuülesannetes:



Õpetaja küsis erinevate lehtpuude kohta mõistatusi. Nüüd, mil juba puid tundsime, oli neile lihtne ka vastuseid anda =)

Lapsed olid tundi kaasa võtnud puulehti. Nüüd uurisime oma lehti ja täitsime nende kohta töölehte. Tore oli see, et puulehti sai ka sõbraga vahetada, kui endal nii ilusaid ei olnud =)

Ka matemaatikatunnis lahendasime ülesandeid puudest:

Eelmisel nädalal lugesime õpetlikku jutukest "Lugu puudest", mille kohta täitsime ka funktsionaalse lugemise töölehte. Lahkuse ja abivalmiduse eest said okaspuud tänutäheks eluaegse haljuse, aga kadedad lehtpuud saavad oma uhket rüüd kanda vaid pool aastat. Täan lugesime töölehelt jutukest "Puud kannavad vilja". Arutlesime koos loo üle.


Töölehe teiselt poolt leidsime pildiseeria, mille kohta koostasime algul suuliselt jutu, seejärel kirjutasime selle ka vihikusse.


Kunstitunnis valmisid põnevas frotaaźitehnikas pildid "Lehtede pillerkaar". Sobitasime puulehed lauale, rootsud üleval. Lehtedele asetasime õhukese paberi. Nüüd värvisime õlipastellide küljega üle lehtede ja välja tulid võlupildid =)

 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar