29. oktoober 2019

Õudne Õ täht

Kui eilses tunnis õppisime rõõmsat Õ tähte, siis tänases tunnis muutus Õ täht pisut õudseks. Nojah, käes on ju peagi Halloween´i aeg ja siis võib veidi õudusjutte ka rääkida =)
Õnneks tunni esimene pool nii hirmus ikka polnud. Häälisime sõnu, mängisime häälikumängu "Kalad" ja ladusime sõnu ladumisaabitsasse.

Õppisime kirjutama kirjatähte Õ:

Harjutasime aabitsast lugemist.
                                                       
 
Mängisime sõnapeitmismängu. Kõige tähelepanelikumad olid seekord aknapoolse rea lapsed ja võitsid selle mängu.

Nüüd aga läks tund pisut õudsemaks. Õpetaja kustutas klassis tuled ära ja tõmbas rulood ette... Kuulasime kahte õudusjuttu. Need lood on ajakirja "Tähekese" jubejuttude konkursile saatnud lapsed. Ühe loo pealkiri oli "Õudne jutt" (alates 5.31), teise loo pealkiri oli aga "Õudsed krigisevad kapid" (alates 8.25):
Kui sa tahad ka teisi lugusid kuulata, saad neid kuulata siit: JUBEJUTUD

Ka vares Vaagule meeldib tihti luisata ja õudusjutte rääkida. Õpetaja luges lastele ette, milliseid luiskelugusid vares oma kaaslastele on rääkinud. Saime selgeks ka ühe õpetliku vanasõna "Valel on lühikesed jalad".
Ühest vares Vaagu õudusjutu kohta täitsime ka kuulamisülesannet. Õpetaja lasi kuulata kahte erinevat muusikapala. Üks paladest oli piust õudne, teine rõõmsameelne ja helge. Lapsed valisid kumma pala põhjal nad valivad  endale meelepärase värvi ning kirjutasid selle värvi nimetuse lünkadesse. Musta värvi ei tohtinud valida, sest selle värvi valis juba õpetaja ära =) Õpetaja lugeski oma loo ette päris õudse muusika saatel.... =)
Seejärel harjutas igaüks oma juttu ilmekalt esitama. Homses tunnis loeme neid jutte sobiva muusika saatel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar