6. veebruar 2017

Toimekas esmaspäev

Taaskord on esmaspäev ja nii kogunesime fuajeesse uut nädalat tervitama  ning meenutama oma toredat nädalavahetust. Lõpuks ometi on Talvetaat meile saatnud talvisemad ja lumisemad ilmad ning enamus nädalavahetuse tegevustest olidki lastel seotud õues olemisega. Selline uudis rõõmustas õpetajat väga:



Kuna praegu on haiguste aeg ja meiegi klassi lastest on mõned haigevoodis, siis on nakatumisest hoidumiseks väga oluline pesta tihti käsi. Kui võtsime selleks nädalaks vastu uued eesmärgid, siis üheks eesmärgiks pakkusidki lapsed välja kätepesemise:


Nüüd saime asuda tänaste teemade juurde. Kõigepealt tuletasime meelde, mis on liitsõnad ning koostasime tahvlile mõistekaardi sõnaga "lume-":


Mõtlesime mõistekaardi sõnadega lauseid ning siit jõudsime tänase teise teema "Tegusõnad"  juurde. Lugesime õpikus lustakat koomiksit ning otsisime tekstist tegusõnu:


Lugesime üheskoos jutukest "Lumesõda":


Nüüd loosisime rühmad ning rühmade ülesandeks oli kirja panna lumesõja reeglid:

Peale lumesõja pidamise saab talvel veel nautida muidki talviseid tegevusi. Proovisime pildi järgi jutustada, mida lapsed pildil teevad:


Tänase matemaatikatunni teema haakus samuti lumepallide ja lumememmedega, sest õppisime täna ringi ja ringjoont:

Harjutasime sirkliga joonestamist ning kõige paremini õnnestus see LUISE SUSANNAL. Ta avaldas ka saladuse, miks tal nii hästi läheb. Nimelt on ta sirkliga varem juba tutvust teinud ning ringjooni joonestanud =) Vanasõna "Harjutamine teeb meistriks" peab tõesti paika:

Luise Susanna töövihik

Ka kunstnikud kasutavad oma töödes tihti geomeetrilisi kujundeid. Mõni aeg tagasi tutvusime kunstistiili kubismiga. Täna saime imetleda Ben Heine põnevat pilti ringidest:

Kuna meil ringjoonte joonestamine veel nii käpas ei ole, siis  kunstitunnis valmivad pildid nii täpsed ja keerulised veel olla ei saa. Meie töö eesmärgiks oli harjutada sirkliga joonestamist ning pärast püüdsime ringid võimalikult täpselt akvarellidega ära värvida.



Kõik tööd paraku valmis ei saanud, aga mõned küll:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar