5. september 2016

Algas uus nädal

Nagu ikka alustasime päeva hommikuringiga, kus me laulsime tervituslaulu, rääkisime päeva- ja nädalategemistest ning tegime virgutusharjutusi.
Eesti keele õpikut uurides saime teada, et eelmise aasta aabitsategelased Anna ja Aadam lähevad Päka koolist Pärislaste Põhikooli, kuid ei unusta siiski ka oma vanu koolikaaslasi (nagu meiegi ei unusta oma sõpru Remy ja Reinholdi). Lugesime tahvlil olevaid sõnakaarte ning püüdsime ennustada, millest võiks selles loos juttu tulla. Pärast selgus, et kõige täpsemini arvas ja ennustas Andre. Seejärel lugesime õpikust pala "Vanad sõbrad":

Kui pala oli mitu korda läbi loetud, mängisime lause äraarvamismängu. Mäng käib nii: klassi ees olev õpetaja või laps valib salaja ühe lause ja teised püüavad ära arvata, mis lause see on.

Tuletasime meelde, et jutuke koosneb lõikudest ja lausetest. Lause koosneb sõnadest ja sõnad koosnevad tähtedest. Samuti tuletasime reeglipuul meelde, et lause algab suure tähega ja lõpeb punkti, küsimärgi või hüüumärgiga.

Suve jooksul on tähed ja kirjutaminegi veidi meelest ära läinud. Täna harjutasime U ja Ü tähe kirjutamist.
Matemaatikatundi alustasime nuputamisega:
1) Ema tõi kolm õuna. Mari ja Jüri jaotasid õunad võrdselt ära  nii, et ühtegi õuna ei tulnud pooleks teha. Kuidas on see võimalik?
2) Mitu korda saab hammustada ühest tervest õunast?
3) Raivo isa ootas autoga valgusfoori taga. Raivo luges, et nende ees ootas kolm ja nende järel aga neli autot. Mitu autot ootas valgusfoori taga kokku?

Vastused:
1) Lapsed andsid ühe õuna emale.
2) Ühest tervest õunast saab hammustada vaid ühe korra, sest siis ta pole enam terve õun.
3) 8 autot.

Kõik kolm vastust suutsid välja nuputada Kristin Britt, Andre, Matilda, Hanna Alviine, Laura-Liisa, Luise Susanna ja Egert. Nemad said päevikusse ka oma esimese "5" =)

Nüüd tuletasime meelde, mis on number ja mis on arv. Numbrid on 0 - 9 ja numbrite abil moodustame me arve. Seega on Bingo loto loosimisel vale öelda, et loositakse numbreid, sest tegelikult loositakse hoopis arve. Meiegi mängisime Bingo lotot ja võiduõnn naeratas Andrele, Meriliisile, Matildale ja Lisellele, kes said auhinnaks töövihikusse kleepsu. Bingot mängides saime ühtlasi üle korratud ka arvud 1-100-ni.

Kunstiõpetuses maalisime sügislilli astreid. Seda tööd jätkame homme edasi.
Harjutasime ka koduse õppimise päevikusse kirjutamist:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar