10. veebruar 2016

Sõprusest

Lähenemas on sõbrapäev ja täna rääkisimegi sõprusest. Vaatasime õpetaja koostatud slaidiprogrammi, kus kirjas vanasõnad ja kõnekäänud sõpruse kohta. Mõtisklesime iga ütluse kohta, mida sellega on tahetud öelda ja kas kellelgi on oma elust tuua näiteid. Kõige aktiivsemad arutlejad olid Matilda, Heleri ja Laura-Liisa:



Nüüd jagas õpetaja laiali ümbrikud, kus sees peidus juba tuttavaks saanud kõnekäänud-vanasõnad. Laste ülesanne oli need meelde tuletada ja lotona kokku panna. Kes enne tähelepanelikult ei kuulanud ja nüüd hätta jäi, sai oma tööd pärast tahvlilt kontrollida ja lõpuni teha:



 Olime juba mõnda aega vaikselt istunud ja aeg end liigutada. Õppisime selgeks uue laulu "Sõbralaul".

 

 Istusime taas rahulikult pinkidesse ja õpetaja luges ette jutukese "Kes tegi elevandile haiget?". Üheskoos arutledes jõudsime järeldusele, et ka sõnadega saab väga-väga haiget teha, mõnikord isegi valusamini kui lüües või tõugates.



 Mõnikord on sõber kurb ja me ei oska teda kuidagi lohutada. Sama mure on ka kratt Katal. Lugesime õpikust, kuidas Kata palus sõpradelt abi, kuidas oma sõpra rõõmustada:

 Nüüd jagasime ära tegelaste osad ja igaüks harjutas oma osa lugemist. Homme loeme lugu juba tegelaste kaupa. Arutlesime, missugune on tõeline sõber, ja kuidas ise olla hea sõber. Otsisime töövihikust sobivaid sõnu, millega kirjeldada tõeliselt head sõpra:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar