18. november 2015

Üldõpetus teemal "Koer"

Eile ja täna rääkisime koertest. Kõigepealt koostasime mõistekaardi, kuhu kirjutasime, mis on koerapidamise juures oluline:

Seejärel vaatasime õpetlikku multikat Tähepoisist, kes igatses endale koera ning kuidas ema-isa õpetasid teda juba enne koera võtmist koera eest hoolitsema:


Lugesime jutukest "Meie Muri", mis pärineb samast vanast lugemik-õpikust.

Rääkisime, milliseid vahvaid asju saab koeraga ette võtta. Tegime tahvlilt sobitusharjutust, kus tuli kokku panna ja  vihikusse kirjutada laused Muri trikkide kohta.
Õpetaja luges lastele ette lõbusa loo poistest, kes proovisid õpetada koerale kelgu vedamist nii, nagu seda teevad koerad põhjamaal. Pauka õppiski kelguvedamise selgeks ja poisid tundsid kiirest sõidust lõbu kuniks ... üks kass jooksis üle tee. Pauka unustas kassi nähes sootuks, et veab kelku, ja hüppas kassile järele. Poisid lendasid uperkuuti lumehange. Nüüd näitas õpetaja videolt śetlandi lambakoer Shelly trikke:

 

Shelly tegeleb ka koeraspordiga. Vaatasime videot tema osalemisest koertevõistlustel:

Kuna Shelly tegemised tekitasid lastes suurt sümpaatiat ja huvi, siis soovisid nad külastada Shelly isiklikku blogi. Shelly blogi leiab siit: "SHELTIE SHELLY"

Enne kunstõpetuse tundi vaatasime multifilmi "Must ja valge koer":


Kunstiõpetuses meisterdasime endile lõbusad pliiatsitopsid. Idee pärineb ühest vanast "Tähekesest".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar