10. oktoober 2023

Lõbus matemaatika tund

Tänases matemaatika tunnis õppisime asukohta näitavaid sõnu "peal, all, taga, ees, ülal". Tunni algul  oli pingiridade võistlus. Ühe pingirea esindaja istus, teine seisis tema taga, mõlemal oli käes kell. Õpetaja hakkas esitama küsimusi (Näiteks: Mis arv  on 3 ees? Mis arvud on 4 ja 7 vahel? Palju on 3+4? "2 lindu on puul, 3 lendavad juurde, palju on kokku? jne). Kes esimesena kella vajutas ja õige vastuse ütles, teenis oma pingireale punkti ehk ühe pusletüki. Võitjaks osutus "Kuke" võistkond, kes sai oma pusle kõige enne kokku.


Nüüd harjutasime peastarvutamist. Õpetaja näitas tehet ja lapsed arvukaartidega vastust. 

Nüüd läks asi keerulisemaks, sest õpetaja ütles erinevaid väiteid ja lapsed pidid kriitiliselt mõtlema, kas see lause vastab tõele või ei ning näitasid "Jah" või "Ei" kaarti. Näiteks: Sügisel muutuvad päevad pikemaks (vale). Linnud lendavad lõunamaale (õige). Sügisel õitsevad lumikellukesed (vale) jne.

Nüüd tutvustas õpetaja tänase tunni teema mõisteid ja lapsed koostasid piltide kohta lauseid. Näiteks: Koer on laua all. Raamatud on laua peal. Kingitus on koera taga jne.

Liikumispausi ajal palus õpetaja lastel teha erinevaid tegevusi, kus kasutas samuti tänase tunni  mõisteid. See ülesanne tekitas päris palju elevust =)

Vahetunni ajal peitis õpetaja klassi ära karu ja hiirekese. Lapsed pidid oma kohalt lahkumata leidma peidetud loomad üles (püsti võis tõusta ja tooli peale ka) ning mõtlema lause tänaste mõistetega. Kel vastus olemas, sosistas vastuse õpetajale kõrva sisse. Selle mängu võitjad olid Roald ja Mattias, kes said ka väikese auhinna.


Seejärel täitsime töövihikuülesandeid, Kõige kiiremad said vihikusse ka kleepsu:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar