28. november 2019

Aabitsapidu

Täna pidasime koolis  aabitsapidu. Nädal aega varem loosisime nimepulkadega laudkonnad ja seejärel loosisime laste vahel tööülesanded.Ettevalmistused peoks algasid kohe peale tunde. Lapsed katsid ja kaunistasid oma laudu. Rääkisime ka lauakommetest (kuidas üksteisele toitu ulatada, täis suuga ei räägi jne). Aabitsapidu tulid õpetajale appi läbi viima armsad viiendikud. Suur-suur aitäh HELERI, KETLIN, ANDRE, MATILDA ja KRISTIN BRITT!

Aabitsapidu algas otse loomulikult "Tähestikulauluga":

Nüüd hindas auväärt źürii laudu. Olime kõik lummatud imekaunilt kaetud laudadest, mida tulid imetlema ka teised õpetajad. Kallid VANEMAD - te olete fantastilised ja andekad! Kõiki detaile ei suutnudki ma pildile püüda!



Kuna kõik lapsed ja laspevanemad olid laudade kaunistamisega palju vaeva näinud, oli źüriil päris keeruline kohti jagada. Lõpuks otsustati, et esimese koha saab laudkond "B":

Aga kuna ka teised kaks laudkonda olid super tublid, pälvisid  nemadki kiituskirjad:


Peale kehakinnitust tuli pidulik osa - tähistasime aabitsa läbisaamist. Suured ja tähtsad koolikaaslased  moodustasid aabitsate abil värava, mille alt tuli läbi pugeda. Seejärel tehti iga lapse nina kriidiseks, sest ühel tublil koolilapsel ongi nina ju alati kriidine =)
(klõpsa piltide suurendamiseks pildile): 


Ühe aabitsapeo juurde käib oma teadmiste näitamine. Mängisime tähestikumängu. Lapsed loevad tähthaaval tähestikku, kes nimetab tähe valesti, astub ringist välja. Selle mängu võitsid LEENE, MARTTI ja MELISSA. Selgus, et viiendikel polnudki tähestik enam nii hästi peas =)



Järgmises ülesandes otsisid lapsed lausetest arvsõnu. See polnudki nii lihtne, aga kõige paremini sai hakkama laudkond "B".


Arvutamisvõistluses saatis iga laudkond võistlustulle parima arvutaja. Selle mängu võitis MELISSA.

Olime oma teadmisi proovile pannud erinevaid toredaid mänge mängides ja nüüd oli just paras aeg ka kehale tegevust anda. Esimeses võistluses tuli "pudel rõngasse püüda" ehk heita rõngast võimalikult täpselt =)


Ka teine võistlus nõudis osavust, sest pall kippus lusika pealt minema lipsama, kui lapsed veidi kiiremalt liikusid :)



Ühe toreda peo juurde käib kindlasti ka mõnus tants. Eriti lahe on tantsida vahvate suurte koolikaaslastega koos:


Ja siis, kui pidu hakkas lõpule jõudma, sai ka õpetaja imearmsa ja südant soojendava kiituskirja:

Lastele meeldis esimene klassiõhtu väga. Kindlasti on ootamas ees veel palju teisigi klassipidusid.
Olen südamest tänulik, et minu õpetajateele on koos minuga teadmisi taga nõudma sattunud nii palju ülitoredaid lapsi. Te olete kõik mulle armsad - nii "suured" kui "väikesed", ja kõikide teie jaoks on koht minu südames olemas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar