4. detsember 2017

Üldõpetus teemal "Elukutsed" 3

Täna tekitas suurt elevust elukutsete teema. Eelmises eesti keele tunnis lugesime katkendit raamatust "Leiutajateküla Lotte", kus leidsime ka erinevate ametite nimetusi ning tegime töövihiku ülesandeid. Täna alustasime päeva rühmatööga ning viie minuti jooksul tuli kirjutada üles nii palju ameteid kui rühmad jõudsid. Seejärel hakkasid rühmad oma sõnu tahvlile kirjutama. Seda sõna, mida keegi oli juba kirjutanud, enam kirjutada ei tohtinud ja vigadega sõnade eest punkte ei saanud. Võitis see võistkond, kel oli kõige rohkem õigesti kirjutatud sõnu.



Kunstitunnis joonistasime pildi ühest elukutsest. Lapsed tutvustasid oma pilti ja jutustasid selle elukutse esindaja tööülesannetest:



Seejärel panime kõik pildid tahvlile ning mängisime nendega täringumängu. Kuhu nupp peatuma jäi, sellest ametist tuli paari-kolme lausega jutustada. Vahepeal viskas täring meile vimkasid ja nii sattusid lapsed ikka uuesti ja uuesti sama elukutse kaardile. Mängu lõpp tekitas juba suurt elevust ja tükk aega olid võistkonnad küllaltki tasavägised, aga lõpuks soosis täring ühte võistkonda ja teised pidid leppima kaotusega =)



Siis proovisime nuputada erinevate ametimeeste nimetusi ristsõna lahendades. Kõige rohkem tekitasid raskusi ametinimetused hingekarjane, kärner, reeder, kangur ja diktor. Üheskoos õnnestus ristsõna siiski ära lahendada ja ühtlasi saime ka palju targemaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar