4. oktoober 2016

Geomeetrilised kujundid ja liiklus

Selle nädala matemaatikatundides õpime geomeetrilisi kujundeid. Vaatasime videot tasapinnalistest geomeetrilistest kujunditest. Ühtlasi õppisime ka inglise keelt =)

Peale video vaatamist arutasime, kus meie ümber võib leida geomeetrilisi kujundeid, üheskoos arutledes jõudsime liiklusmärkideni, ja nagu tellimise peale, olid töövihikus ülesanded liiklusmärkide kohta.

  

Liikluses tuleb olla ääretult ettevaatlik ja tähelepanelik ning kuna varsti on käes pime aeg, siis on just õige aeg otsida üles oma helkurid. Vaatasime Jänku Jussi multikaid helkuritest:



Joonistasime matemaatika töövihikusse ka helkureid ja siin mõned näited meie helkuritest:

 Tasapinnalised kujundid olid meil nüüd selged ning saime nendest tahvlile skeemi koostada. Õpetaja tekitas oma erinevate küsimustega kujundite kohta lastes algul suurt segadust, aga koos arutledes jõudsime huvitavate järeldusteni:
- ruut on ristkülik, aga kõik ristkülikud ei ole ruudud
- ruut ja ristkülik on mõlemad nelinurgad
- kolmnurk, nelinurk, viisnurk, kuusnurk jne on teise sõnaga hulknurgad.

Tasapinnalised kujundid olid nüüd selged. Seejärel uurisime ruumiliste kujundite pinnalaotusi. Selgus, et pinnalaotused koosnevad tasapinnalistest kujunditest, aga kui me need kujundid kokku paneme, saame ruumilised kujundid.

Koostasime saadud teadmiste kohta tahvlile skeemi:

Nüüd tegime töövihikus olevaid ülesandeid, mis jäid kodus lõpetada:

Inimeseõpetuse tunnis jätkasime liikluse teemadel ning rääkisime ohutust kooliteest nii maal kui linnas. Vaatasime õpetlikke Jänku Jussi multikaid:


Jutustasime, kuidas lapsed ohutult kooli tulevad.
Täitsime töövihikuülesandeid:
Kodus jäid ülesanded lõpetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar