12. jaanuar 2016

Toimekas teisipäev

Hommikuringis mängisime tähelepanumängu. Hakkasime ringis loendama arve ja iga viienda arvu juures ei tohtinud arvu öelda, vaid see laps pidi üles hüppama. Kes eksis, läks mängust välja. Loendamises jõudsime juba lausa üle 100 ja võitjaks osutus Luise Susanna.
Eile rääkisid lapsed oma vaheaja toimetustest, jõulude ja uue aasta  tähistamisest. Töövihikus olid samateemalised harjutused, mida me koos tegime ja arutasime. Tuletasime meelde keelereegleid ja uurisime reeglipuud nii klassi seinal kui töövihikus.
Tuletasime meelde tähestikku, laulsime tähestikulaulu ja tegime harjutusi tähestiku tundmise peale.
Mängisime lausete laiendamise mängu. Lausete tegelasteks valisime aabitsa tegelased ning lisasime lausesse sõnu muudkui juurde. Lõpuks saime päris pikad ja toredad laused:


Kunstitunnis tutvustas õpetaja toredat programmi, mille saab endale laadida nutitelefoni või tahvelarvutisse. Arvutist saab välja printida värvimiselehti. Osa valikust on tasuta (free - tasuta), osa tasulised. Õpetaja jagas lastele värvimiselehed ja lapsed värvisid pildid ära. Oluline on see, et tuleb hästi täpselt värvida ja tausta ei tohi värvida. Ja tõepoolest, lapsed andsid värvimises endast parima. Kui pilt värvitud, tuleb avada telefonis/tahvlis antud programm, asetada seade pildi kohale ja pilt muutub ruumiliseks ning pildil olev tegelane hakkab liikuma. Igatahes jagus elevust terveks tänaseks pikapäevarühmaks.
Programmi leiab siit: Quiver - 3D Coloring App

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar