8. september 2015

Tegus teisipäev

Tänasesse päeva jagus palju tegemisi. Hommikul oli esimene rütmikatund, kus lapsed said tuttavaks õpetaja Riinaga. Seega saime alles teise tunni algul alustada oma hommikuringiga. Kuna lapsed olid rütmikatunnist väga elevil, siis tegime hommikuringis tähelepanu- ja koordinatsiooniharjutusi, et ennast rahulikku töömeeleollu viia. Klassi minnes ootas õpetaja laual karp, kus sees erivärviliste paberitega kommid. Lapsed pidid silmad kinni igaüks võtma ühe kommi ja siis kommipaberite värvide järgi leidma endale rühmatööks oma kommipaberi värvi järgi rühma. Kommi võis soovi korral loomulikult ära süüa =) Seejärel andis õpetaja igale rühmale paberi, mille peal olid laused. Laste ülesanne oli kriipsutada maha need laused, mis ei sobi kooli reeglitega kokku. Kuigi laused ja sõnad olid päris pikad, said rühmad koostöös sellega päris kenasti hakkama. Kõige vaiksemalt, rahulikumalt ja sõbralikumalt õnnestus koostöö kolmes rühmas (1. rühm: Luise Susanna, Hanna Alviine, Aaron Leonardo ja Egert; 2. rühm: Ruuben, Berit ja Regmar; 3. rühm: Kristin Britt, Meriliis ja Adeele). Pärast arutasime reeglid üheskoos läbi ja nii saime seinale panna oma klassi reeglid.







Kolmanda tunni ajal kogunesime väiksesse saali, kus kaks politseinikku rääkisid meile ohutust liiklemisest. Saime teada, kuidas tee peal liikuda; miks peab autos ja bussis kasutama turvavarustust; miks peab bussist väljudes laskma bussil enne ära sõita ja alles siis üle tee minema; kui vanalt võib tee peal rattaga sõita ja kõike muud tarvilikku veel. Lapsed said küsimusi esitada ja omalt poolt kaasa rääkida. Meie klassist olid kõige julgemad küsijad-rääkijad Matilda ja Ruuben.
Pärast jagasid politseinikud esimese klassi lastele Liiklusaabitsaid.
 

Neljas tund oli kunstitund, kus me joonistasime pilti sõbralikest kätest. Kuna osa lapsi ei saanud oma töid valmis ja lubasid kodus lõpetada, siis saame need toredad pildid vaatamiseks välja panna alles homme =)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar