20. detsember 2013

Viimane selle veerandi koolipäev

Viimane selle veerandi koolipäev ongi lõpuks käes. Nagu ikka, traditsiooniliselt, käisime kirikus lastehommikul. Kirikuõpetaja Mare jutustas meile õpetliku loo, luges Piiblit, kuulasime mudilaskoori ja poistekoori esituses jõululaule, laulsime ka ise ja soovisime oma mõtetes oma salasoove.
Pärast kirikuskäiku ootas sööklas soe tee, küpsised ja piparkoogid. Seejärel suundusime pidulikule aktusele. Meeleolu loomiseks laulsime ühislaulu, õppealajuhataja  kiitis tublisid õppureid: ainult "viielised" sai end näidata laval, "nelja-viielised" lehvitasid kohapeal. Aga ka need lapsed olid väga tublid, kes küll nimeliselt kiita ei saanud, kuid andsid endast õppimises siiski parima. Direktor pidas südamliku kõne ja andis kiituskirju tublidele sportlastele ja muudel aladel  hästi esinejatele. Meie klassist pälvisid kiituskirjad Hele-Maarja (karate), Rii (ujumine), Joosep (etlemiskonkurss ja jalgpall), Johannes (jalgpall), Adrian (jalgpall) ja Oto-Ben (jalgpall). Tublid sportlased on  ka Raimond (jalgpall) ja Geidy (karate).



Pärast aktust meenutasime seda õppeveerandit. Laste meelest olid sel veerandil väga toredad:
- klassiõhtu;
- kunstitööd "Viikingite laev", "Moodsad kassid", "Ämblikuvõrk", "Jääkarud ja polaarrebased" ja südamete õmblemine;
- tore oli meisterdada kuuseehteid ja nendega ehtida fuajee kuusk;
- kadrikarneval;
- etenduse vaatamine;
- inglise keele tunnid, õppisime palju uusi sõnu;
- etluskonkurss;
- sõpradega koos olemine;
- saime klassi tehnika;
- mängud ja võistlused, mida oleme tundides teinud;
- aktiivõpe "Elukutsed" ja täringumäng;
- multifilmide vaatamine;
- jõulupidu.

Siis oli aeg jagada tunnistusi. Nagu meie klassis kombeks, tunnustas õpetaja kommikotiga ka kõige usinamaid kooliskäijaid. Seekord oli neid õpilasi, kes pole sel veerandil puudunud ühtegi tundi, lausa kolm: Hele-Maarja, Oto-Ben ja Adrian. Aga, et teised lapsed ei kurvastaks, kinkis õpetaja igale lapsele väikese śokolaadijõuluvana. Viimast koolipäeva tahtsid koos sõpradega tähistada ja üheskoos maiustada ka Adrian, mõlemad Rasmused ja Oto-Ben. Adriani ema Leila oli küpsetanud imemaitsva sõsarkringli, Rasmused ning Oto-Ben kostitasid meid küpsiste ja kommidega. Mõni laps oli lausa mures, kas ta ikka jaksab pärast kõige selle magusa ärasöömist koju minnagi. Aga kõik üllatused ei olnud söödavad. Näiteks Raimond kinkis sõpradele hõbedaga üle värvitud kuusekäbid.
Lõpuks tegime veel ühe lõbusa pildi ja soovisime üksteisele häid jõule ning toredat vaheaega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar