10. jaanuar 2013

Tänagi surfasime põnevas loomamaailmas =)

Täna hommikul ootas lapsi koolis üllatus. Öö jooksul olid klassi ilmunud Eesti metsade loomadelt pärit nahad. Loomanahad "võlus" klassi Rasmuse ema Seila ja meie saime need loomade õppimise jaoks mõneks ajaks laenuks. Nõnda said lapsed oma käega katsuda kui kare on metssea nahk, võrrelda kitse suvist kasukat talvisega, silitada rebase ja kähriku kasukat, uurida kopra nahka ja imetleda ilvese imepehmet ja ilusat kasukat. Seila tõi kaasa ka põnevaid loomaraamatuid, kus sees vahvad pildid loomadest, nende elupaikadest, söömisharjumustest, jälgedest jne. Rasmus näitas meile oma talismani - metssea kihva. Uudistamist jagus terveks päevaks.

Arvutitunnis otsisid lapsed huvitavat materjali loomade kohta ning täitsid eilses loodusõpetuse tunnis poolelijäänud ülesandeid.

 Eesti keele tunnis kuulasime toredat juttu sellest, kuidas metsarahvas talvel elab. Selle põhjal tuli täita kuulamisharjutus. Seejärel luges õpetaja jutu uuesti ette ja lapsed järjestasid lauseloto laused õigesse järjekorda. Pärast lõigati laused lahti ja kleebiti õiges järjekorras jutukesena kokku. Viimase ülesandena tuli seletada uusi sõnu ja selgitada allajoonitud sõnade keelereegleid.

 Kunstiõpetuse tunnis maalisime aasta looma - hunti. Arvutitunnis leidsid lapsed, et maailmas elab väga erinevaid hunte (nii suuruse, värvi kui elukoha poolest). Nii on ka meie hundid piltidel eriilmelised ja toredad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar